5 redenen waarom je The Handmaid’s Tale moet kijken

Een serie die het op dit moment erg goed doet op Videoland is The Handmaid’s Tale en vanaf vandaag staat S4 online. Dat wordt weer bingewatchen! Hier op de redactie zijn er dan ook meerdere fans van deze heftige dramaserie. Maar wat maakt de serie nou zo goed? Wij hebben 5 redenen voor je opgesomd, die de serie maken tot wat hij is én waarom je hem moet gaan kijken voor als je dit nog niet deed!!
Verhaal
Voordat we natuurlijk met de deur in huis vallen over waarom de serie zo awesome is, willen we eerst nogmaals toelichten waar het verhaal nou precies over gaat. De serie speelt zich af in een dystoptische (denkbeeldige negatieve samenleving) nabije toekomst. Het geboortecijfer is door seksueel overdraagbare aandoeningen en milieuverontreiniging drastisch gedaald. Na een burgeroorlog grijpt een totalitair regime van Christelijke fundamentalisten, genaamd de Gilead, de macht in de Verenigde Staten. De weinig vruchtbare vrouwen die er nog zijn worden gedwongen ‘Handmaids’ te worden. Zij worden elk toegewezen aan een hoge mannelijke bevelhebber en zijn vrouw met de voornaamste taak om voor hen kinderen te baren. Hoofdpersoon Offred (Elisabeth Moss) is zo’n Handmaiden, we volgen haar verhaal van begin tot eind. Nu we dit in een korte summary voor jullie hebben toegelicht gaan we door naar wat de serie nou zo goed maakt!
1; de cast is waanzinnig
Naast een briljant spelende Elisabeth Moss zien we ook Alexis Bledel (Gilmore Girls), Yvonne Strahovski (Dexter), Sarima Wiley (Orange is the New Black), Ann Dowd (Marley & Me) en Joseph Fiennes (Shakespear in Love) hun acteerkunsten waarmaken in het verhaal. Stuk voor stuk leveren ze magistraal acteerwerk. Daarnaast ging de halve cast ook nog eens met een Emmy naar huis.
2; het is erg aangrijpend voor vrouwen omdat het dichtbij ons staat, maar niet herkenbaar is voor de tijd waar we nu in leven
De serie heeft wat te vertellen en is niet bang om een paar kritische vragen te stellen over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, het huwelijk, religieus extremisme, populisme en het ondergaan van conservatieve ideeën ten tijde van crisis. Voor vrouwen is dit de vergelijking van hoe het leven voor ons ooit had kunnen zijn, maar het gelukkig niet is. Dit maakt de serie fascinerend en beangstigend tegelijk. Nog een film zien die inspeelt op intimiteiten en verkrachting van vrouwen? Check dan deze film!
3; het is gewoon zo ontzettend spannend
The Handmaid’s Tale kijkt niet makkelijk weg, je moet redelijk goed opletten om het verhaal te begrijpen en dat niet alleen.. De serie heeft een erg beklemmende sfeer, waardoor je constant op het puntje van je stoel zit. Een simpel potje scrabble wordt in de serie al een zenuwslopende bedoeling. Daardoor zit je vanaf begin tot eind aan de buis gekluisterd én heb je de serie binnen no time gezien.
4; lekkere mannen en steamy scènes
Oké, laten we voorop stellen dat we allemaal vrouwen blijven en hoe luguber de serie ook kan zijn: er zijn ook genoeg momentjes waarop we wel met een excited gevoel in het verhaal zitten. Zo komt er namelijk genoeg mannelijk schoon voorbij, denk hierbij aan Nick Blaine (Max Minghella) en Luke Bankole (O.T Fagbenle).
5; gewonnen prijzen
Last but not least, doet de serie het niet alleen goed onder kijkers, maar ook in de wereld van de Emmy’s is de film een regelrechte favoriet. De serie won dit een paar jaar geleden maar liefst 8 Emmy Awards. Zo won Elisabeth de Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol, Ann Dowd die voor de beste vrouwelijke bijrol en Alexis Bledel voor de beste vrouwelijke gastrol. Als dat nog niet genoeg was sleepte The Handmaid’s Tale als eerste non-lineaire serie de Emmy Award van Beste Dramaserie, Regie én Beste Scenario binnen.
Reden genoeg dus om vandaag nog te beginnen aan de serie!