Direct naar content
Food & Drinks

Je nieuwe favoriete winterdrankje: warme Aperol Spritz

Aurora Ferrari Leestijd: 2 minuten
hot aperol


Het cocktailseizoen is helaas afgelopen, maar dit betekent niet dat we daar volledig afscheid van moeten nemen. Vergeet die glühwein, want een warme Aperol Spritz is nu he-le-maal hot.

Aperol Spritz

Aperol Spritz, het meest populaire Italiaanse alcoholische cocktail aperitief aller tijden. De wereldberoemde combinatie van Aperol, prosecco en bruiswater is het meest gangbaar, maar het wordt ook in andere variaties gemaakt. In elke Italiaanse stad wordt de spritz anders bereidt, vooral in Noord-Italië. De ene doet er sangria in en de andere limoncello. Er zijn zo veel variaties, zelfs voor de winter! Wij hebben er eentje voor je gevonden.

Warme variant

You either love it or hate it: Aperol Spritz. Voor wie tot de eerste categorie behoort, hebben we goed nieuws. Wij vonden een supersnel recept zodat je je lievelingsdrankje ook deze winter kan blijven nippen. Je tovert het binnen no-time op tafel en kun je zo jezelf en je vrienden verrassen met iets anders dan glühwein. Yummy! 

Dit heb je nodig voor 6 à 8 drankjes:

  • 750 ml droge witte wijn
  • 300 ml Aperol
  • 500 ml appelsap
  • 3 à 4 eetlepels sinaasappelsiroop
  • Voor de afwerking: 1 sinaasappel, kaneelstokjes en verse munt
Bron: Unsplash

Zo maak je het:

  1. In plaats van prosecco, gebruiken we voor dit drankje witte wijn. Laat de prosecco samen met de Aperol, de appelsap en sinaasappelsiroop in een pannetje langzaam opwarmen op het vuur. Let er wel op dat het niet gaat koken!
  2. Snijd ondertussen de sinaasappel in schijfjes.
  3. Haal het drankje van het vuur en giet het in een mok of een hittebestendige glas. Maak de drankjes af door er schijfjes sinaasappel, een kaneelstokje en een takje verse munt aan toe te voegen.
  4. Geniet er van!