Zomer recept: deze limoncello cake uit de airfryer moet je uitproberen

Na een uitgebreide tafelsessie, tijdens een heerlijke zomeravond heb je ineens zin in limoncello: begrijpelijk. Maar wat als we er een dessert van maken? Ja, een limoncello cake! Maar deze gaan we anders dan anders maken, namelijk niet in de oven, maar in de airfryer. Dit heerlijke receptje (bedacht door Airfryer Totaal) gaan we aan je uitleggen.
Wat heb je nodig?
- 200 gram boter
- 200 gram suiker
- 4 eieren
- 1 citroen
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- Limoncello
- 175 gram poedersuiker
Zo maak je deze overheerlijke airfryer limoncello cake
- Begin met de boter en suiker in een kom te doen. Mix deze en voeg er ondertussen één voor één de vier eieren in.
- Wanneer dit allemaal gemixt is tot een mooie substantie, snijd je een kwart van de citroen, én doe je het sap in de kom.
- Doe vervolgens een scheutje limoncello in dezelfde kom. Hoeveel het scheutje precies is, mag je zelf bepalen. Maar doe niet te gek 😉
- Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe én mix nu alles tot een zacht beslag.
- Verdeel het mengsel over de ingevette cakevorm en doe ‘m 50 minuten op 160 graden in de airfryer.
- Terwijl je wacht, kun je alvast het glazuur maken. Doe de poedersuiker, het sap van een halve citroen én weer een scheutje limoncello in een kom. Roer dit met een lepel tot een lekker glazuurtje. Tip: is het glazuur te dik, dan kun je nog een beetje water toevoegen. Is het te dun, dan kun je nog wat poedersuiker toevoegen.
- Rasp wat schil van de citroen en voeg dit bij het glazuur mengsel. Roer dit weer tot één geheel.
- Wanneer de cake klaar is, haal je deze er uit én laat je ‘m eerst even afkoelen. Wanneer het zo ver is, kun je de glazuur over de cake spreiden. En tada! Je limoncello cake uit de airfryer is ready om te serveren. Hiermee steel je wel echt de show en voer je je gasten meteen dronken. Eet smakelijk!
Lees ook: Dit recept voor cake met Aperol is perfect voor Sunday brunch