Direct naar content
Body & Mind

Interessante feiten: de gemiddelde lengte van ‘jongeheer’ bij mannen is gestegen

Aurora Ferrari Leestijd: 3 minuten
fem-fem-100

De meeste vrouwen vinden het maar al te belangrijk: een fijne lengte van een man zijn dingdong. Tja, we willen wel wat voelen daar beneden, niet waar dames? Goed nieuws: nu blijkt volgens onderzoek de gemiddelde lengte van de jongeheer bij de mannen gestegen te zijn. Want van een gemiddelde van 12,2 centimeter, zitten de mannen nu op een gemiddelde van…

Onderzoek

Wat is de gemiddelde lengte van de jongeheer bij de mannen? Dat is een vraag die wetenschapper Dr. Michael L. Eisenberg zich ook heeft afgevraagd. Hij heeft daarom de data van 75 verschillende studies over de lengte van mannelijke ‘knuppels’ weten te verzamelen, afkomstig uit een periode van 1942 tot 2021. Hier werden de metingen van maar liefst 55.000 mannen tussen de 18 en 86 jaar onder de loep genomen.

Uit studies blijkt dat het aantal zaadcellen aan het verminderen zijn en dat testosteron daalt, daarom verwachtte Eisenberg dat de gemiddelde lengte afgelopen jaren zou zijn gedaald, maar niets is minder waar. Sterker nog, het tegenovergestelde bleek het geval. Eerder schreven we over de 8 dingen waar mannen onzeker over zijn, maar schijnbaar heeft de jongeheer daar voor velen dus niets mee te maken.

Stijging in lengte van de dingdong

Een goede, stevige dingdong is voor vele vrouwen een belangrijk iets bij het hebben van een partner. Duh! Gelukkig leven we in een generatie waar de mannen het daar betreft goed hebben getroffen. Volgens het onderzoek van Eisenberg, is de afgelopen decennia de gemiddelde lengte van de ‘jongeheren’ namelijk gestegen met 24 procent. Wat betekent dat? Geloof het of niet, maar met een stijging van 12,2 centimeter naar 15,2 centimeter hebben mannen er drie centimeter bijgekregen.

De reden van dit fenomeen? Dat is helaas wel wat minder positief. Mogelijke oorzaken zijn blootstelling aan chemische stoffen zoals pesticiden en andere milieuvervuilende stoffen, schrijven de onderzoekers. “Zo’n snelle verandering betekent dat er iets krachtigs aan het gebeuren is in onze lichamen”, legt Eisenberg uit. “Net zoals we elk jaar lengte en gewicht opmeten, kunnen we ook dit systematisch in kaart brengen, omdat het een vroege indicator kan zijn voor veranderingen in de menselijke ontwikkeling.”

Vastgesteld is het dus niet, maar er is al het nodige bewijs dat deze chemische stoffen invloed hebben op onze lichamen en onze hormoonhuishouding overhoop gooien, waardoor we vroeger in de puberteit belanden en onze reproductieve gezondheid afneemt. Toch blijft dit gissen. Eisenberg hoopt dan ook dat er meer onderzoek zal volgen om uit te zoeken wat de oorzaak kan zijn. Wat denk jij dat de reden is voor de stijging in lengte?