Chef met Lef leerde ons hoe je heerlijke Baileys kerstkoffie maakt

We moeten wat bekennen. Wij krijgen nooit genoeg van Baileys. En nooit genoeg van Chef met Lef. De man met wie we eerder op Speeddate gingen leerde ons al carrotcake pannenkoeken bakken en nu mochten we wederom iets met hem gaan maken. Dat resulteerde in de perfecte Baileys koffie voor kerst: de Baileys chocolat luxe macchiato. Wil jij je vriendinnen of je familie verrassen met deze heerlijke kerstkoffie? Let dan goed op, wij vertellen je het geheim van Chef met Lef.
Ingrediënten:
- Baileys Cocolat Luxe
- Melk
- Koffie
- 1/2 Eetlepel Basterd suiker
- Mini snufje zout
- Cacao poeder
Bereiden:
- Meng de melk met de suiker. Voeg hier een klein snufje zout aan toe.
- Heb je geen melkschuimer heb? Warm de melk dan op in een steelpannetje. Doe dit wel op laag vuur. Klop de melk gedurende het verwarmen met een garde op tot de melk mooi gaat schuimen.Wanneer de melk een mooi schuim is geworden kan het van het vuur.
- Zet ondertussen 4 shotjes espresso klaar.
- Giet het melkschuim in een glas. Voeg vervolgens 2 shotjes koffie toe en daarna de Baileys Chocolat! Je zal zien dat de koffie en de Baileys zich mooi van elkaar en de melk gaan scheiden. Sprinkle er nog klein beetje cacao poeder overheen en je hebt heerlijke koffie!
Meer recepten van Chef met Lef? Die vind je hier.