De slechte beslissingen die je dagelijks maakt

Werkelijk iedereen maakt wel eens een domme beslissing. Of je nou bijster intelligent bent of niet, niemand ontkomt eraan. Alleen het probleem tegenwoordig is dat je het vaak niet eens door hebt. De macht der gewoonte zullen we het maar noemen. Wij hebben even alle slechte beslissingen die je dagelijks maakt op een rijtje gezet:
Je dag beginnen met de makkelijkste dingen
Beter begin je altijd je dag met de moeilijkste dingen, dan heb je ze gelijk achter de rug. Veel wetenschappers zeggen namelijk dat naarmate de dag vordert, je motivatie afneemt. Daarom is het verstandiger om ‘s ochtends eerst de taken te doen waar je alle concentratie en focus voor nodig hebt – dan ben je op je scherpst.
Constant je mail of telefoon appjes checken
Zodra je ‘pling’ hoort pak je gelijk je telefoon erbij of open jij je mail. Stop. Hier. Mee. Jij denkt misschien dat je aan het multitasken bent en alles tegelijkertijd kan, maar dan ben je alles behalve productief. Het kost je zelfs 40% meer tijd als je van alles door elkaar doet dan wanneer je taken afzonderlijk van elkaar doet. Dus hoor je weer iets binnen komen op je telefoon, laat het. Als het iets mega belangrijk is dan wordt je vast gebeld.
Sowieso je telefoon constant bij je hebben
Eerlijk hè, dat ding ligt vast altijd naast je als je aan het werk bent. Nee, zelfs op de trilfunctie is dit niet oké. Volgens een onderzoek uit de Journal of the Association for Consumer Research kan je beter je telefoon in een andere kamer laten met het idee “out of sight, out of mind.” Alleen al de nabijheid ervan kan er voor zorgen dat jij concentratie verliest en je prestaties verminderen.
De hele dag door zitten
Tja, als je een kantoorbaan hebt dan gebeurt dit inderdaad maar te weinig lichamelijke inspanning is slecht voor je gezondheid. Ga een blokje om als het kan, of wissel je normale kantoor stoel in voor een zitbal.
De hele dag naar je computerscherm loeren
Nogmaals, lastig ja als jij voor je werk achter een computer zit maar weet dat dit kan leiden tot een digitale oogvermoeidheid – overbelasting van het oog. Sommige mensen gebruiken de 20-20 regel om dit te voorkomen. Elke 20 minuten moet je verplicht 20 seconden ergens anders naar kijken en nee, niet je telefoon.
Naar muziek luisten tijdens het werken
Ai, dit gaat al volledig mis bij ons op de redactie want wij hebben de hele dag door muziek aan staan. Volgens musicus en neurowetenschapper Daniel Levitin is er wetenschappelijk onderzoek wat uitwijst dat je prestaties sterk afnemen wanneer je naar muziek luistert.
Te laat naar bed gaan
Lees hier maar even over alle signalen waaruit blijkt dat jij te weinig slaap hebt.
Bron: Business Insider