Direct naar content
Food & Drinks

Matcha fan? Dan is deze matcha tiramisu hét recept voor jou

Tess Doorenbos Leestijd: 2 minuten
Illustratie voor: Matcha fan? Dan is deze matcha tiramisu hét recept voor jou


Matcha, het is in een korte tijd mega populair geworden. Dit groene goedje is niet alleen te vinden in koffie en thee, maar je kunt er ook een fantastisch dessert mee maken! Namelijk matcha tiramisu! Hoe lekker klinkt dat? In de herfst verliezen de bladeren dan misschien wel de groene kleur, maar met dit dessert breng je weer wat meer groen in je leven. Daarom geven wij je dit heerlijke recept voor een matcha dessert! Perfect voor een gezellige dinnerdate at home met je lover of vriendinnen. Lees je mee?

Matcha-Tiramisu FEM FEM
Beeld: Just One Cookbook

Wat heb je nodig?

Het matcha cake recept 

  • 4 eierdooiers
  • 50 ml melk
  • 15 gr matcha poeder
  • 105 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 4 eiwitten
  • 120 gr suiker
  • ronde bakvorm

De vulling 

  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr slagroom
  • 100 gr poedersuiker

Zo maak je matcha tiramisu

1. Doe de suiker en het eiwit bij elkaar in een grote kom en klop het geheel licht op met een garde
2. Smelt de boter in een pannetje
3. Meng in een andere kom de melk, bloem, matcha poeder, eidooiers en gesmolten boter en verwarm de oven alvast voor op 180 graden
4. Voeg de inhoud van beide kommen samen in één grote kom en mix deze tot een egaal beslag
5. Leg het bakpapier vervolgens in de bakvorm en giet het beslag in de vorm
6. Bak de cake 10 minuten lang op 180 graden

Bereidingswijze vulling: 

1. Klop de slagroom lichtjes op in een kom
2. Voeg daarna de poedersuiker en mascarpone toe en schep dit er doorheen

Bereidingswijze tiramisu 

1. Haal de cake uit de oven en laat deze even afkoelen
2. Haal de bakvorm los, snijd de cake doormidden en leg de bovenste helft op een apart bord
3. Verdeel 2/3 van de vulling zorgvuldig over de cake met behulp van een spatel tot er een gladde laag ontstaat
4. Strooi een beetje matcha poeder over de vulling
5. Leg dan de bovenste helft van de cake op de vulling en verdeel de overgebleven vulling gelijkmatig over de bovenkant
6. Bedek de tiramisu ten slotte met de matcha poeder tot er een mooi groen laagje op ligt

Et voila! Een heerlijk zelfgemaakt dessert, enjoy!

Lees ook: Smullen maar: deze red velvet brownies zijn alles wat je nu nodig hebt

 

 

 

Bron: Just One Cookbook