Direct naar content
Food & Drinks

Deze lentetoasts zijn zeker het proberen waard

Redactie Leestijd: 2 minuten
Illustratie voor: Deze lentetoasts zijn zeker het proberen waard


Ben je nog op zoek naar een lekker en makkelijk lunchgerecht? Dan zijn toasts zeker het proberen waard. Je kunt er namelijk alle kanten mee op en het kost weinig tijd om klaar te maken. Wij hebben de lekkerste toasts voor dit seizoen op een rijtje gezet. En om het nog wat beter te maken: ze zijn allemaal gezond.

Avocado spinazie toast met komkommer

Ingrediënten

  • Babyspinazie
  • 1 avocado
  • 1/4 citroen
  • 1 komkommer
  • Zeezout

Bereiding

Voeg eerst de spinazie toe aan de toast. Pureer vervolgens de avocado in een kom. Besprenkel de citroen over de avocado en meng dit goed. Voeg het avocado beslag vervolgens bovenop de spinazie toe en leg hier schijfjes komkommer op. Breng de toast vervolgens nog op smaak met wat zout.

Two avocado toast sandwiches with cucumber and spinach on whole grain bread

Caprese salade toast

Ingrediënten

  • Tomaat
  • Mozzarella
  • Verse basilicum

Bereiding

Snijd de tomaat en mozzarella in schijfjes. Leg deze vervolgens bovenop de toast en beleg vervolgens met wat basilicumblaadjes. Makkelijker kan haast niet.

bruschetta with mozzarella, basil and cherry tomatoes on a wooden board, top view, horizontal

Nutella toast met banaan

Ingrediënten

  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1,5 eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • 1 eetlepel pure amandelboter
  • 1 theelepel pure ahornsiroop

Bereiding

Meng de cacaopoeder, de kokosolie, de amandelboter en de ahornsiroop in een kom. Meng dit goed met elkaar. Smeer het chocolademengsel vervolgens op de toast en voeg hier schijfjes banaan aan toe.

French Toast with Bananas and Chocolate sauce. Selective focus.

Pindakaas toast met stervrucht

Ingrediënten

  • Pindakaas (zonder suikers)
  • 1 stervrucht

Bereiding

Smeer de pindakaas over de toast heen en leg hier de schijfjes stervrucht overheen.

peanut butter

Bietenhumus toast met sla en tijm

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 5 gestoomde en geschilde babybieten
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel water
  • Zeezout naar smaak
  • Bladgroenten
  • Verse tijm

Bereiding

Voeg de kikkererwten, bieten, citroensap, olijfolie en water toe aan een blender. Meng het tot een glad mengsel. Smeer de bietenhumus vervolgens uit over de toast, strooi hier wat zout overheen, voeg de bladgroenten eraan toe en strooi hier nog wat verse tijm overheen.

Roasted Beet Hummus with toast in a ceramic bowl on a wooden background

Wil je nog meer inspiratie voor lekkere lunch recepten? Kijk dan hier.

Bron: The Glitter Guide