Direct naar content
Fun & Living

Deze films op Netflix hebben de hoogste IMDb-score

Sanne Geelink Leestijd: 4 minuten
Illustratie voor: Deze films op Netflix hebben de hoogste IMDb-score


Netflix heeft een enorm aanbod aan films. Dat maakt het nog wel eens lastig om een goede film te kiezen. Soms ben je na tien minuten alweer met een film gestopt, omdat deze te slecht was of je er niet in the mood voor bent. Wij herkennen je probleem en hebben daarom de beste films op Netflix met de hoogste IMDb-score voor je op een rijtje gezet. De kans is groot dat je een aantal van deze titels in ieder geval nog niet gezien hebt.

David Attenborough: A Life on Our Planet (2020) – 9.1

In deze nieuwe documentaire staat de 93-jarige David Attenborough stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. De film toont aan hoeveel natuurgebieden en diersoorten we hebben verloren in een tijdspanne van een mensenleven. Ook laat Attenborough zien wat er met de wereld gaat gebeuren als we niets doen. Shocking. Gelukkig biedt Attenborough ook een hoopvolle toekomstvisie, maar daar moeten we nu wel wat voor doen.

Winter on Fire (2015) – 8.4

In de koude wintermaanden van 2013-2014 kwam het Oekraïense volk in opstand. Zij eiste het aftreden van president Viktor Janoekovytsj. Filmmaker Evgeny Afineevsky neemt je mee naar de protesten op het Maidan-plein in Kiev. De documentaire schetst weliswaar geen compleet beeld van het verhaal, maar het geeft de kijker wel een goed beeld van waar de demonstranten zich bevonden en wat zij daar deden. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de trailer.

My Octopus Teacher (2020) – 8.4

Deze film vertelt het bijzondere verhaal van de Zuid-Afrikaanse documentairemaker Craig Foster. Terwijl hij last heeft van een burn-out begint hij met freediving in een ijskoud onderwaterbos in Zuid-Afrika. Op gegeven moment treft hij bijzonder gezelschap, namelijk een jonge octopus. Hij bezoekt het dier dagelijks waardoor hij langzaam het vertrouwen van octopus wint. Gedurende film is het gevaar voelbaar. Het wemelt van de pyjamahaaien, een haaiensoort dat octopussen eet. Loopt dit wel goed af?

13th (2016) – 8.3

Deze documentaire geeft de kijker een beeld van de geschiedenis van het racisme in de Verenigde Staten en de criminalisering van Afro-Amerikanen. Je ziet archiefbeelden en er worden verschillende wetenschappers, activisten en politici geïnterviewd. Het gaat van de wederopstanding van de Ku Klux Klan naar de Civil Rights Movements. Ook de Black Lives Matter beweging komt aan bod. Regisseur Ava DuVernay constateert een patroon van angst en verdeeldheid.

Kiss the Ground (2020) – 8.3

Nog niet genoeg gezien over het klimaat? Kijk dan deze film. Wetenschappers en betrokken beroemdheden laten zien hoe de grond van de aarde de sleutel kan zijn in de strijd tegen klimaatverandering. Activisten, boeren, wetenschappers en politici vormen ideeën over een regeneratieve agricultuur, oftewel een manier om de natuur weer in balans te brengen. Leerzaam, echt wel!

Taylor Swift: Reputation Stadium Tour (2018) – 8.3

Deze film gaat over Taylor Swift die in het kader van haar Reputation Stadium Tour optreedt in Dallas. Ben jij fan van Taylor Swift? Dat is dit zeker een film die je gekeken moet hebben. Lekker een avondje muziek luisteren, herinneringen ophalen en visueel geëntertaind worden.

Disclosure (2020) – 8.3

Niet zo bekend met de transgenderwereld terwijl je hier wel meer over wilt weten? Dan is deze documentaire zeker iets voor jou. Bekende transgenderpersonen, waaronder Laverne Cox (Orange is the New Black), komen aan het woord. Het geeft een openhartige kijk op wat voor invloed Hollywood heeft op de transgemeenschap. Zo vertelt Laverne Cox dat de meeste mensen geen transgenders kennen in hun nabije omgeving. Daardoor baseren we vaak onze visie op wat we zien in de media. Maar wat voor beeld wordt er eigenlijk gecreëerd in media over de transgemeenschap en is dit wel het juiste beeld?

 

Bron: Filmvandaag