Direct naar content
Food & Drinks

Zo maak je een ice cream taco van een stroopwafel en vanille-ijs

Aurora Ferrari Leestijd: 2 minuten
ijs stroopwafel


We zijn het er allemaal mee eens dat ice cream sandwiches een geniale uitvinding zijn. Want een bolletje ijs smaakt áltijd lekkerder tussen twee koekjes. Al helemaal als dat stroopwafels zijn. En o ja, in een vorm van een taco. En gedipt in chocolade. Het water loopt ons al in de mond…

Ice cream taco van stroopwafel en vanille-ijs

Onze buiken beginnen alleen al te rammelen bij het horen van de naam: ice cream taco van stroopwafel en vanille-ijs. Tara Verbon, de vrouw achter deze masterpiece werd geïnspireerd door het fenomenaal ijsje van vroeger: winner taco. Je weet wel, dat heerlijke ijsje met die ijsbeer op de verpakking. Tara heeft ‘m nu alleen in een nieuw jasje gestoken. Enne, we moeten eerlijk zijn: het ziet er verdomd lekker uit.

Wel is het belangrijk bij dit recept, om de rust te pakken. “Ook is geduld een schone zaak en heeft het geen zin om de taco’s te vullen als ze nog niet volledig zijn afgekoeld (ik spreek uit ervaring)”, schrijft Tara op Instagram onder haar recept. Weten waar ze het over heeft? Lees dan snel hoe je dit heerlijke ijsje maakt!

Lees ook: Strawberry yoghurt bites zijn de meest populaire snacks van dit moment

Ingrediënten

  • Stroopwafels
  • Vanille-roomijs
  • Gesmolten pure chocolade
  • Fijngehakte pinda´s

Zo maak je een ice cream taco van stroopwafel en vanille-ijs

  1. Verwarm een stroopwafel in een pan.
  2. Haal vervolgens de twee wafeltjes voorzichtig uit elkaar (schuif ze van elkaar af) en vorm ze tot een taco schelpje. Laat ze goed afkoelen om de vorm te behouden.
  3. Stop ze daarna nog even in de vriezer zodat ze ijskoud zijn.
  4. Vul je taco’s als het ware met vanille roomijs en doe dit weer in de vriezer.
  5. Wanneer je denkt dat het één compact geheel is, haal je je toetje uit de vriezer en bedek je de bovenkant met gesmolten chocolade.
  6. Garneer het nog met fijngehakte pinda´s.
@taraverbon

✨ICECREAM TACO✨ Dit lijkt inderdaad ook wel een beetje op de winner taco, wie kent ‘em nog? 1. Verwarm je stroopwafel, haal de twee wafeltjes voorzichtig uit elkaar (schuif ze van elkaar af) en vorm ze tot een taco schelpje. Laat ze goed afkoelen om de vorm te behouden, stop ze daarna nog even in de vriezer zodat ze ijskoud zijn (belangrijk!) 2. Vul je taco’s met vanille roomijs 3. Bedek de bovenkant met gesmolten chocolade en maak het af met fijngehakte pinda’s 🫶🏽Geweldig toch? Het was even experimenteren hoor haha! De stroopwafel heb ik uiteindelijk gehalveerd omdat de taco anders echt te dik en hard is, dat eet niet lekker. Ook is geduld een schone zaak en heeft het geen zin om de taco’s te vullen als ze nog niet volledig zijn afgekoeld (ik spreek uit ervaring). Daarnaast kan je het allerbeste ijs gebruiken dat niet zo snel smelt en smaakt pure chocolade wel echt het lekkerst omdat melkchocolade echt té zoet is. Wat denk je, lekker? Of niets voor jou? 😄 Met dank aan @miljuschka voor de inspiratie om een stroopwafel te gebruiken als taco! 🙏🏽🥰 #tacorecept #zoetetaco #winnertaco #stroopwafelrecept #stroopwafelrecipe #ijsjesrecept #icecreamlover #zomerrecept #icecreamtaco #foryou #voorjou #receptinspo #funrecipes

♬ original sound – Tara Verbon