Zo maak je de lekkerste ijskoffies voor de warme dagen

Koffie en ijs, een combinatie die goud waard is, zeker als het kwik stijgt. Het is misschien niet helemaal verantwoord met een flinke scheut slagroom en hazelnoot siroop, maar genieten in het leven moet ook kunnen, toch? We hebben dan ook de lekkerste ijskoffie’s voor je op een rijtje gezet. Van vanille tot mokka. Als toetje, tussendoortje, of gewoon lekker voor nu als je er zin in hebt.
1. Ijs
Ingrediënten:
– 1 kopje koffie espresso
– 1 bol slagroomijs of vanille-ijs
– Lange vingers
– Pure chocolade nibs
Zo maak je hem:
Blend alle ingrediënten door elkaar. Je kunt hiervoor verschillende blenders gebruiken maar wij zouden gaan voor een blender met een ijscrunch functie. Houd wat pure chocolade nibs apart over voor de garnering.
Je kunt om de ijskoffie extra koud te houden nog wat ijsblokjes toevoegen. Zorg dan wel voor de grote ijsblokken.
2. Gezoet
Ingrediënten:
– 150ml water
– Oploskoffie
– Paar schepjes suiker
– 100ml Koude melk
– Extra rietsuiker
Zo maak je hem:
– Meng eerst het water, de oploskoffie en de schepjes suiker met elkaar zodat het een sterk gezoete kop koude koffie wordt.
– Meng vervolgens alles door elkaar en voeg wat extra rietsuiker toe. Lekker zoet!
– Je kunt om de ijskoffie extra koud te houden nog wat ijsblokjes toevoegen. Zorg dan wel voor de grote ijsblokken.
3. Chocola
Ingrediënten:
– 1 kopje espresso
– 1 bol chocolade-ijs
– Chocolade nibs
– Crushed Ice
Zo maak je hem:
– Blend het allemaal in de blender. Ready.
– Je kunt om de ijskoffie extra koud te houden nog wat ijsblokjes toevoegen. Zorg dan wel voor de grote ijsblokken.
4. Naturel
Ingrediënten:
– 2 kopje espresso
– 2 tl rietsuiker
– 200ml volle melk
– IJsblokjes
Zo maak je hem:
– Laat eerst de suiker volledig in de espresso oplossen als hij nog warm is.
– Roer vervolgens de koude volle melk erdoorheen en laat er wat ijsklontjes in zakken.
5. Hazelnoot
Ingrediënten:
– 1 kopje espresso
– Hazelnoot siroop
– IJsblokjes (Je kunt in de ijsblokjes ook een paar druppeltjes hazelnoot siroop doen, zo verliest je ijskoffie z’n smaak niet als de ijsblokjes smelten!)
Zo maak je hem:
– Blend het allemaal in de blender. Ready.
– Je kunt om de ijskoffie extra koud te houden nog wat ijsblokjes toevoegen. Zorg dan wel voor de grote ijsblokken.
6. Caramel
Ingredienten:
– 140ml melk
– 3 schepjes koffie poeder
– 4 schepjes suiker
– Caramel
– Crushed Ice
– Opgeklopt slagroom
Zo maak je hem:
– Blend alles door elkaar in de blender, maar houdt het opgeklopte slagroom nog even apart. Deze kun je er als topping bij doen om vervolgens een mooi sirooplaagje van Caramel achter te laten.
– Je kunt om de ijskoffie extra koud te houden nog wat ijsblokjes toevoegen. Zorg dan wel voor de grote ijsblokken.
7. Chocolate chip
Ingrediënten:
– 1 kopje espresso
– 1 bolletje chocolade ijs
– 1 bolletje vanille ijs
– Chocolate chipcookies
Zo maak je hem:
Blend het allemaal in de blender. Zorg dat de koekjes klein worden. Ready.
Je kunt om de ijskoffie extra koud te houden nog wat ijsblokjes toevoegen. Zorg dan wel voor de grote ijsblokken.
Liever iets met alcohol? Dit zijn de lekkerste sangria recepten.