Deze heerlijke, herfstachtige pumpkin cheesecake is de perfecte lekkernij voor de zondag

Het is koud en grauw weer buiten. Dan moeten we er binnen maar een feestje van maken. En dat doen we met deze overheerlijke pumpkin cheesecake, waarbij je niet hoeft te bakken! Pompoen staat gelijk aan herfst en daarom vinden we dat we onszelf vandaag wel mogen verwennen met deze lekkernij.
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 9 tot 10 Graham Crackers
- 4 el gesmolten boter
- 2 el suiker
- 2 el bruine suiker
Voor de vulling:
- 8 ons cream cheese
- 1 blikje pompoen
- 120 ml suiker
- 1 el pompoenkruiden
- 1 el nootmuskaat
Voor de garnering:
- slagroom
- snufje nootmuskaat
- amandelen
Zo maak je het:
Plaats de crackers in een keukenmachine en maal ze tot ze allemaal kleine kruimeltjes zijn. Voeg de gesmolten boter, witte en bruine suiker toe en meng dit alles nogmaals door elkaar. Doe het mengsel in een taartvorm en zet het even in de koelkast. Vervolgens mix je in een grote kom de cream cheese, pompoenblokjes, suiker, pompoenkruiden en nootmuskaat tot een egale massa. Haal de bodem uit de koelkast en doe hier het pompoenmengsel bovenop. Zet dit voor ten minste 3 uur in de diepvries. Haal de taart vervolgens uit de diepvries en garneer hem met toefjes slagroom. Strooi hier als finishing touch nog wat nootmuskaat en amandelen overheen en je heerlijke, herfstachtige pompoen cheesecake is klaar!
Wil je liever wat gezonde baksels voor Sinterklaas? Ook daar hebben we het recept van voor je.
Bron: Popsugar