Direct naar content
Food & Drinks

Dit recept voor gezond koekjesdeeg kun je ‘rauw’ eten

Christel van den Berg Leestijd: 2 minuten
Illustratie voor: Dit recept voor gezond koekjesdeeg kun je ‘rauw’ eten


Je kent het wel, je zit met een bak Ben&Jerry’s cookie dough op de bank en probeert met je lepel alle stukjes koekjesdeeg eruit te vissen. De chuncks zijn nu eenmaal lekkerder dan het ijs zelf! Of wat dacht je van snel een lepel van het deeg naar binnen werken voordat de koekjes zelf de oven ingaan. Guilty! Wat nou als we zeggen dat je koekjesdeeg kan maken wat eetbaar én een stuk gezonder is. Wij hebben het recept voor je!

gezond koekjesdeeg

Dit heb je nodig

  • 1 kop geweekte cashewnoten
  • een kwart kopje amandelmeel
  • 1 eetlepel amandelboter
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 3 eetlepels agave siroop
  • chocolate chips puur
  • een snufje zout

Dit ga je doen

Begin allereerst met het weken van de cashewnoten voor 2 uur in een kommetje met lauwwarm water. Je doet dit dus van tevoren. Daarna is het heel simpel! Doe alle ingrediënten (behalve de chocolate chips) in een blender en blend het tot een glad beslag. Dit kan een aantal minuten duren, dus wees geduldig.

Vervolgens roer je de chocolate chips, of gewoon kleine stukjes pure chocolade, door het ‘deeg’ en meng je dit goed. En klaar is kees! Doe het in een leuk bakje en bewaar het in de koelkast. Let erop dat je het koekjesdeeg binnen 4 á 5 dagen opeet, maar geloof ons, dat is niet lastig.

gezond koekjesdeeg

Tips van een pro

Je kunt natuurlijk je cookie dough by the spoon eten, zo lekker is het! Maar je kunt het ook op een koekje doen en het vervolgens zo eten voor een dubbele dosis aan koekjes. Win-win!

Met koekjesdeeg kun je letterlijk alle kanten op. Zo kun je het als topping over je ijs strooien, of het als laag tussen je brownies gebruiken (niet heel gezond). Maar je kunt het ook tussen 2 plakjes appel eten. Een geheel verantwoorde snack!

Lees ook: Morgen opent Nederland’s eerste cookie dough bar en dit is hoe het smaakt