Heerlijke snacks met maximaal 100 calorieën

Snacken is fantastisch en daarom doen we het liefste de hele dag door. Even snel een snoepje, koekje, zakje chip en zo nu en dan een appel of banaan tussendoor. Toch zeuren we vaak dat we moeten sporten of een paar kilootjes kwijt willen. Met deze makkelijk te maken snacks van maximaal 100 calorieën kun jij lekker snacken en val je juist kilootjes af wanneer je het verwisselt met je oude snacks.
Bevroren banaan pop sticks
75 calorieën per stick
Wat heb je nodig:
- 1 rijpe banaan
- 4 ijsstokjes
- 85 gram vanille soya yoghurt
- 30 gram amandelen
Bereiding
Pak een snijplak of bord en bekleed deze met een stukje bakpapier. Vervolgens snijd je de rijpe banaan door de helft en dan nog eens in de helft daarvan, je creëert vier gelijken stukken. Nu is het tijd om de amandelen klein te snijden. Wanneer dit klaar is kun je iedere banaan op een stokje doen en eventjes door in yoghurt dippen. Na de yoghurt rol je de banaan nog even door je amandelen en stop je de bananen voor vier uur in de vriezer en jouw gezonde snack is klaar!
Chocolate Chip Cookie Dough Balls
51 calorieën per bal
Foto: ThitareeSarmkasat via Istock
Wat heb je nodig?
- 250 gram rauwe amandelen
- 250 gouden rozijnen
- 60 gram fijne havermout
- 45 gram pure chocolade
Bereiding
Doe de noten, rozijnen en havermout in een keukenmachine en zorg ervoor dat het heel fijn wordt gemaakt. Stop daarna het “deeg” in een schaal of kom en laat het even afkoelen in de vriezer voor 20 tot 30 minuten. Wanneer de tijd voorbij is haal je het deeg uit de vriezer en laat je het vervolgens nog 15 minuten afkoelen, het moet kneedbaar zijn. Maak zo’n 30 balletjes van het deeg en daarna zijn ze zijn klaar om te eten!
Wortel Chips
79 calorieën per portie (147,1 gram)
foto: Sarsmis via Istock
Wat heb je nodig?
- 2 Winterwortels
- 2,5 milliliter olijfolie/ gesmolten kokosolie
- 0,6 milliliter zeezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en was en schil de winterwortels. Snijd vervolgens de wortel diagonaal in dunne stukken om zo ovale stukken te maken. Wanneer ze te dik zijn worden ze namelijk zacht, in plaats van knapperig. Leg daarna alle ovale stukjes wortel op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met olijfolie en zeezout. Bak de wortelchips voor 15 tot 20 minuten, maar let op ze kunnen snel aanbraden.
DIY gedroogde mango
67 calorieën per portie (103,5 gram)
Foto: pondpony via Istock
Wat heb je nodig?
- 2 rijpe mango’s
Bereiding
Verwarm de oven zo laag mogelijk. Leg bakpapier op de ovenplaat en daarover een silicone mat. Verwijder de schil van de mango’s, snijd ze in dunne plakjes en leg ze op de silicone mat. Bak de mango’s 2 tot 3 uur en draai ze om het halfuur om, totdat ze droog zijn.
Lees ook: