Direct naar content
Food & Drinks

Chocoladeliefhebbers opgelet: deze Snickerstaart is voor jou gemaakt

Nadja Knol Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: Chocoladeliefhebbers opgelet: deze Snickerstaart is voor jou gemaakt


Een Snickerstaart? Het bestaat echt! En het fijne: ok als vegan kun jij héérlijk genieten van deze combinatie van noten, chocolade en taart. En dat allemaal dankzij het hemelse recept van Willem-Pie: vegan bakery. Deze plantaardige bakkerij heeft namelijk de perfecte ingrediënten bij elkaar verzameld en ervoor gezorgd dat jij dit helemaal zelf thuis kunt maken.

Snickerstaart FEM FEM

Zo zet je binnen no time deze heerlijke Snickerstaart op tafel, waar jij met anderen of helemaal alleen van kunt smullen. Bij ons loopt het water al in de mond…

Wat heb je nodig?

  • Keukenmachine
  • Een springvorm van 25 cm
  • Een grote pan en een wat kleiner pannetje

Ingrediënten

Voor de brownie bodem:

  • 120 gr cacaopoeder
  • 150 ml sojamelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 banaan
  • 75 gr boekweitmeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosbloem suiker
  • 2 gr zout
  • 4 gr bakpoeder

Voor de chocolademousse:

  • 200 gr zijden tofu
  • 2 gr zout
  • 80 gr cacao
  • 50 gr dadelstroop
  • 100 ml kokosmelk
  • 120 gr pure chocolade (zonder melk)

Voor de pinda karamel:

  • 100 gr cashewnoten
  • 50 ml sojamelk
  • 70 gr pindakaas
  • 50 gr zachte dadels
  • 1 gram zout

Voor de bovenste laag, pure chocolade ganache:

  • 100 gr pure chocolade (hak dit in kleine stukjes)
  • 100 ml kokosmelk
  • Geroosterde pinda’s

Zo maak je de Snickerstaart

De 1e laag: Brownie bodem

  1. Zorg dat de bodem van de springvorm bekleed is met bakpapier en vet de randen goed in met olie of een bakspray.
  2. Verwarm jouw oven voor op 180 graden celsius.
  3. Meng de boekweit- en amandelmeel, bakpoeder, kokosbloem suiker, zout en de cacaopoeder.
  4. Meng erna de zonnebloemolie en sojamelk goed door elkaar.
  5. Prak de banaan of pureer de deze met bijvoorbeeld een staafmixer en meng dit goed door de sojamelk en zonnebloemolie.
  6. Voeg erna dit natte goedje toe aan de droge ingrediënten en mix ook deze weer goed.
  7. Verdeel het brownie beslag over jouw springvorm en bak deze voor zo’n 25 minuten.
  8. Terwijl dit in de oven staat, kun je fijn aan de slag met de 2e en 3e laag van de taart.
  9. Na 25 minuten kun je de taart uit de oven halen en deze laten afkoelen. Zet hem hierna in de vriezer.

De 2e laag: Chocolademousse

  1.  Smelt de chocolade door deze in een klein pannetje te doen en in een grote pan kokend water te zetten.
  2. In de tussentijd kun je de rest van de ingrediënten mengen in een keukenmachine.
  3. Zodra de chocolade gesmolten is, voeg je dit toe aan de mousse in de machine en laat je dit nog even draaien.
  4. Hierna zet je de mousse in de koelkast.

De 3e laag: Pinda karamel

  1. Stop de cashewnoten en de sojamelk in de keukenmachine en laat deze goed draaien. Zorg dat dit glad wordt.
  2. Voeg hierna de pindakaas, zout en dadels toe en draai dit goed door. Dit hoort een karamel te worden.
  3. Zet de karamel in de koelkast.
  4. Zodra de brownie bodem koud is haal je deze uit de vriezer.
  5. Vet de randen van jouw springvorm goed in met olie of bakspray en doe hier bakpapier in.
  6. Bestrijk de brownie bodem met de chocolademousse en zet deze terug in de vriezer. Laat dit nu minstens een uurtje staan!
  7. Hierna kun je de karamel over de chocolademousse gieten.
  8. Zet de taart – voor de zoveelste keer – terug in de vriezer voor 30 minuten.

Bovenste laag: Pure chocolade ganache

  1. Verhit de kokosmelk goed tot dat deze bijna kookt.
  2. Hierna kan je het vuur uitzetten en de chocoladestukjes door de kokosmelk tot dit een glad geheel is.
  3. Verdeel de ganache over de karamellaag en voeg hier wat geroosterde pinda’s overheen.

Smullen maar!

Lees ook: Maltesers fan? Dan is deze taart voor jou gemaakt

Bron: Willem-Pie