Deze snacks laten zien dat er heel veel lekkers te eten is wanneer je vegan bent

Er heerst een beetje een vooroordeel dat mensen die vegan zijn bijna niets meer kunnen eten. Maar dit is dus niet waar. Het ligt er maar net aan hoe moeilijk het je jezelf maakt. En wij gaan het je juist lekker makkelijk maken met deze heerlijke snacks die onze vriendinnen van Freshhh voor ons hebben bereid. Enjoy!
Raw brownie ijs-sandwiches met chocolade

Het water loopt ons al in de mond als we deze titel zien staan. En ijs is natuurlijk de ideale snack voor de zomer! Het lijkt misschien een lastig recept om te maken, maar dit valt reuze mee! Plus, ijs kun je in de diepvries bewaren dus ik zou zeggen, maak lekker veel in een keer zodat je er meerdere dagen van kunt genieten.
Ingrediënten:
- Keukenmachine
- Kom
- Cakeblik
- IJsstokjes
- 1 kopje walnoten of havermout
- 1 kopje dadels
- 1 el cacaopoeder
- 1 el vanille extract
- 3 bevroren bananen
- ¼ kopje gesmolten cacao boter
- 1 el baobab poeder
- 2 el lucuma poeder
- 2 el agave siroop
- 2 el cacaopoeder
Bereiding:
De brownie:
Hak de walnoten of de havermout fijn en doe deze in de keukenmachine met de dadels en de cacaopoeder. Maal dit totdat het een plakkerig geheel wordt. Bedek je cakeblik met de helft van deze mix, de rest is voor de bovenkant.
Het ijs:
Mix de bananen op hoge snelheid totdat het een schepijs achtige structuur krijgt. Smeer het ijs over de brownie bodem in de cakeblik en zet dit 2 à 3 uur in de vriezer. Na deze tijd haal je het cakeblik uit de vriezer en bedek je het met de andere helft van de brownie mix. Terwijl je aan de chocolade begint, zet je de cakeblik nog even terug in de vriezer.
De chocolade:
Klop in een grote kom alle ingrediënten voor de chocolade totdat er een glad geheel ontstaat. Haal de brownie/ijs-sandwiches uit de diepvries en duw de ijsstokjes erin. Dip ze vervolgens in de chocolade, zet ze op een bordje en laat ze nog heel even in de diepvries staan, zodat ook de chocolade hard wordt. De ideale snack voor die zwoele avonden in het park als je het ons vraagt.
Italiaanse finger food breadsticks

Een soort worstenbroodjes zoals die in Brabant erg populair zijn, maar dan net iets anders. De perfecte snack als sidedish of voor bij de borrel.
Ingrediënten:
- 1 tl snel rijzend gist
- ¼ kopje warm water
- 2 tl bruine suiker
- 1 tl zour
- ¼ kopje olijfolie
- 3 kopjes wit speltmeel
- Knoflook
- Italiaanse kruiden
- 3 el olijfolie (voor de topping)
Bereiding:
Meng het warme water, de bruine suiker en de gist in een grote kom en laat het ongeveer tien minuten staan. Voeg het speltmeel, zout en de olijfolie toe aan het mengsel en roer dit goed door elkaar, waardoor het een soort deeg wordt. Kneed dit met je handen, totdat een glad geheel wordt. Pak een handje deeg en maak hier een sliert van, van ongeveer 12 à 15 centimeter. Zet dit een uur aan de kant om het te laten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden en meng in een kom de knoflook, Italiaanse kruiden en 3 el olijfolie door elkaar. Smeer dit over de breadsticks en bak ze vervolgens 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Brood, wij houden er van.
Kaneel cupcakes
Cupcakes en kaneel, een combinatie waar de lekkerste gebakjes uit ontstaan. En dit recept is ook nog eens vegan én gezond. Beter kan niet.
Ingrediënten:
- 100 gram kokosolie
- 65 gram boekweitmeel
- 65 gram havermeel
- 50 gram palmsuiker
- 2 el kaneel
- Snufje zout
- 1 tl bakingsoda
- 80 ml biologische ongezoete appelmoes
- 1 tl biologische appelazijn
- 75 gram geraspte biologische courgette
- 6 cupcakevormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer de cupcakevormpjes in met wat kokosolie en doe de rest van de kokosolie in een hittebestendige kom. Smelt deze au bain-marie (de kom in een warm waterbad plaatsen). Rasp vervolgens de courgette. Doe de appelmoes, azijn en de gesmolten kokosolie in een kom en roer dit goed door elkaar. Mix hier vervolgens de courgetterasp en de rest van de ingrediënten doorheen en verdeel het deeg over de cupcakevormpjes. Zet dit vervolgens 20 à 25 minuten in de oven. Je kunt kijken of je cupcakes gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken. Wanneer deze er droog uitkomt ben je klaar om aan te vallen.
Goed nieuws voor vegans! De eerste vegan ijsbar van Amsterdam is geopend!
Bron: Freshhh