Het overkomt steeds meer mensen. Een partner wil niet verder met de relatie, maar durft het niet uit te spreken. In plaats van een directe break-up, vindt er quiet dumping plaats. De partner neemt langzaam genoeg afstand van zijn of haar relatie en zorgt zo uiteindelijk voor een onuitgesproken break-up. Wij praten je even bij én geven je de juiste tips die je kunt gebruiken als je in deze situatie terecht komt.

Quiet dumping
Bron: Emily in Paris

Wat is quiet dumping?

Iemand dumpen zonder écht te dumpen? Helaas gebeurt het steeds vaker. Iemand wil graag een einde maken aan een relatie, maar durft die stap niet te zetten. In plaats van een afwijzing in real life gaat hij of zij voor het nemen van afstand. Hiermee probeert hij of zij een stil einde te maken aan een relatie. Dit wordt ook wel quiet dumping genoemd.

Hoe herken je de signalen?

Er zijn gelukkig genoeg signalen die je kunt oppikken. Merk je dat je partner zich steeds meer terugtrekt uit jullie relatie en maar weinig initiatief toont? Dan zou dit kunnen duiden op een aankomende break-up. Uiteraard kan je partner in een tijdelijk dipje zitten, dus maak je niet meteen zorgen. Toch is het een duidelijke red flag wanneer je partner minder contact zoekt, niet meer intiem wil zijn en geen initiatief meer toont in jullie relatie.

Hoe ga je om met deze situatie?

Mocht je twijfelen over de gevoelens van je partner is het vooral onwijs belangrijk dat je genoeg blijft communiceren. Trek je dus niet als hem of haar óók terug uit de relatie, maar ga het gesprek aan. Zo kom je erachter waar je partner mee zit én of dit gaat om een tijdelijk dipje óf een echte aankomende break-up. Dit kan spannend zijn, want een eventuele break-up is nooit fijn. Toch is het beter om er op deze manier achter te komen, want quiet dumping is natuurlijk een minder prettige methode.

▼ scroll verder ▼

Lees ook: Wat is negging? Pas op voor deze toxic datingtrend