Deze drie heerlijke ijskoffie recepten kun jij gewoon thuis maken!

Heb jij ook wel eens ontzettende trek in een ijskoffie maar heb je absoluut geen zin om de deur uit te gaan? Of gaat er toch meer van je bankrekening naar de local Starbucks dan de bedoeling was? Het maken van een heerlijke ijskoffie is makkelijker dan je denkt! Probeer eens één van deze drie ijskoffie recepten vanuit je eigen keuken! Want homemade is toch ook veel lekkerder?!
The basic
Ingrediënten (2 glazen):
- 300 ml afgekoelde koffie
- 200 ml melk
- 2 bolletjes vanilleijs
- 6 ijsklontjes
- snuf kaneel
- slagroom
Heb je alle ingrediënten in huis? Dan is het meeste werk al gedaan! Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten behalve de slagroom in een blender mixen. Giet de ijskoffie in een lekker groot glas en top it off met een flinke laag slagroom. Genieten!

Ijskoffie met speculoos
Ingrediënten (2 glazen):
2 kleine kopjes warme koffie
- 200 ml koude, opgeklopte melk
- 3/4 ijsklontjes
- snufje kaneel
- 2 eetlepels speculoospasta
- Speculooskoekjes
- (Schepje suiker)
Voor wie wel een zoete kick bij zijn ijskoffie kan gebruiken, is de ijskoffie met speculoos perfect. Zet twee kopjes warme koffie en roer de speculoospasta, kaneel en eventueel een schepje suiker door de hete koffie. Laat het vervolgens afkoelen. Klop vervolgens de koude melk op en giet deze opgeklopte melk in een glas met ijsklontjes. Roer de afgekoelde koffie nog even goed door en giet het vervolgens bij de opgeklopte melk en het ijs. Garneer de ijskoffie met kruimels speculooskoek en kaneel. Klaar is kees!
3. Dalgona
Ingrediënten (2 glazen):
- 3 eetlepels espresso-oploskoffie
- 4 eetlepels fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels heet water
- 10 ijsklontjes
- 500 ml volle melk
Heb je zin om iets nieuws te proberen? Maak dan eens de Zuid-Koreaanse Dalgona ijskoffie! Klop met een garde de koffie samen met de suiker en het hete water tot het een luchtige en lichte koffiecrème is geworden. Verdeel de ijsklontjes over de glazen en schenk de melk eroverheen. Schep dan de koffiecrème in de glazen en roer het drankje nog even goed door. Houd je wel van een sterke koffie? Vervang de helft van de hoeveelheid melk dan voor een espressoshotje. Ziet het er niet lekker uit?!
Ben jij helemaal gek op koffie? Lees hier waarom koffiedrinkers langer leven!
Bron: Leukerecepten.nl