Direct naar content
Food & Drinks

Met dít megasimpele artisjokkenchips-recept til jij je borrelplank naar een hoger niveau

Floor Velthuis Leestijd: 2 minuten
Artisjokkenchips
Afbeelding: Pexels

Ben je wel een beetje uitgekeken op de standaard borrelplank? Wij ook! Die eeuwige druif, brie en toast-met-smeerseltjes zijn inmiddels wel uitgespeeld. Gelukkig hebben wij dé hack om jouw volgende borrelavond een mediterraanse upgrade te geven – en wel met artisjokkenchips. Ze zijn heerlijk knapperig en smaken nóg beter dan de basic paprikachips die normaal altijd te vinden is op de borreltafel. Dít is hoe je deze heerlijke snack helemaal zelf in elkaar draait!

Artisjokkenchips

Tijdens ‘la hora de vermut’ – zoals de Spanjaarden het tijdslot tussen lunch en diner noemen – verschijnt er van alles op tafel wat nét geen maaltijd is, maar wel je lichte trek kan stillen. Deze artisjokkenchips zijn daar een perfect voorbeeld van. En ja, ze maken ook gelijk je borrelplank veel minder saai!

Dit heb je nodig

  • 4 kleine artisjokken
  • 1 liter neutrale olie (zoals zonnebloemolie
  • Snufje zout (naar smaak)

Zo maak je artisjokkenchips stap voor stap

  • Verwijder de harde buitenste blaadjes van de artisjokken tot je bij het zachte hart komt.
  • Snijd de artisjokken in twee of vier stukken. Lepel het hooit uit de artisjokken en schaaf de rest in flinterdunne plakjes.
  • Verhit de olie tot zo’n 175 °C. Als je geen thermometer in huis hebt, kan je de temperatuur ook checken met een broodkruimel. Als het sist, ben je good to go!
  • Frituur de plakjes in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Laat je artisjokkenchips uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze gelijk met wat zout.

Jouw borrelplank klaar om te serveren

Leg je artisjokkenchips op een houtenplank naast wat manchego, nootjes, charcuterie en voor de liefhebbers een flinke klodder romige aioli – et voila: je hebt een borrelplank die bijna het niveau culinair-hoogstandje haalt. De artisjokkenchips zijn ook heerlijk als crunchy topping op een zomerse salade. Met dít recept serveer jij de beste borrel van het jaar!

Lees ook: Geen zon zonder snacks: 5x de lekkerste picknick recepten